Tinder voor chronisch zieken.. vaak krijgen we terug van jullie dat dit een ramp is. Dat de meeste mannen (&/of vrouwen) al snel afkappen als ze horen dat je chronisch ziek bent en dus niet mee kan doen aan de dagelijkse gang van zaken. Eline en Stephanie besloten om een experiment uit te voeren.

Het Tinder account

Omdat Eline sinds 7 maanden weer single & ready to mingle is hebben we besloten om een apart account aan te maken. Namelijk mijn naam en leeftijd, haar foto’s, dit allemaal wel even na wat overleg met Esli natuurlijk! Hij heeft alleen maar hard gelachen om onze pret. Maar omdat Stephanie geen zin had in scheve gezichten & roddels van bekenden hebben zij dit op deze manier opgelost.

Plan van aanpak

Het plan was namelijk dat Stephanie hier en daar wat links en rechts zou swipen. De kilometerstand is op maximaal gezet zodat we niet vast zaten aan een bepaalde omgeving. We konden ook iedereen naar rechts swipen maar het zou nooit mogelijk zijn om met iedereen een gesprek te voeren. Dit werd dus gebaseerd op: HELL to the NO, matig, en verschrikkelijk heet!

Indien er een match uit voort vloeide kwam er vaak al snel de vraag: ‘hoe gaat het? ‘of ‘wat ben je aan het doen/ wat heb je gedaan vandaag?’ Hier was de voorwaarden dat dan ook al snel hierin gedropt zou worden dat E&S chronisch ziek is. Indien er niks meer vernomen werd van die persoon dan had HIJ (zeker niet wij, want het is zijn verlies en niet die van ons), verloren. Indien hij vrolijk verder praatte en E&S op date vroeg was hij geslaagd! Daarnaast hadden de meiden onderling afgesproken dat we niet dagenlang zouden gaan appen met deze heren (onderzoek van 24 uur) en ze altijd netjes zouden vertellen dat dit puur voor onderzoek voor Justliveblog was en er niet echt gedate gaat worden. Nouja, tenzij Eline hem zag zitten, dan kon er uiteraard een introductie plaats vinden!

Swipen maar!

Toen het hele account ready to go was werd er snel geswiped. Zo kwam Stephanie een van haar buurjongens tegen en toen ze voor de grap een screenshot doorstuurde naar het hele team werden er al opmerkingen gemaakt dat de meiden snel langs kwamen om te ‘gluren naar de buren’..

Al binnen een paar seconden kwam de eerste match, een man die nota bene in de sales werkte en medische hulpmiddelen en medicijnen verkocht. Dit was ook de eerste die echt oprechte interesse had in de ziektes en vroeg of er een drankje gedaan kon worden.

Hierna kregen we de opticien met een opleiding tot verpleegkundige, deze had ook geen moeite met het ziek zijn. Na het openbaren dat “ik/wij” pas sinds vanavond op Tinder aanwezig waren, begon hij openhartig te vertellen dat hij er nu 3 avonden op zat en hij het er maar druk mee had, na samen hard gelachen te hebben, heb ik hem maar direct de waarheid verteld, en niet tot de date gewacht, en hij kwam niet meer bij van het lachen, hij vroeg zelfs nog om geld voor zijn vermelding in het artikel, dus bij deze een Shout Out naar jou!

Ook hadden we nog de financiële Guy, werkt bij ING. Hij vroeg op een gegeven moment hoe het was om 5,5 jaar ziek te zijn en het date leven. Ook was hij enorm geïnteresseerd in hoe alles in elkaar zat en wat er allemaal gebeurd was. Hij stelde heel veel vragen en vroeg ook hoe het toekomstbeeld eruit zag. Na alles uitgelegd te hebben na de vraag over het daten hadden we het erover dat mannen snel weg rende, hij zegt dat het ook deels komt omdat ze bang zijn om iemand te verliezen. Een begrijpelijke reactie, maar niet iedereen die ziek is zal overlijden aan hun ziekte.

Conclusie:

Uiteraard zijn dit niet alle mannen waar mee gesproken is, maar dan zou dit een veel te lange blog worden. Wij waren echt onwijs bevooroordeeld, dachten dat we echt elke nooit meer wat zouden horen na het verteld te hebben. Wij zaten ook continu onderling te appen wat de stand van zaken was, en vierde feest toen er gevraagd werd of er een drankje gedaan kon worden of uiteten of iets. Wel denken wij dat dit iets is waardoor er veel vrouwen en mannen die ziek zijn onzeker worden als er niks meer terug geappt wordt.

De stand van zaken qua matches in 24 uur:

Hoeveel matches:
14 stuks
Mannen die goed reageerden:
11 mannen
Hoeveel mannen reageerden niet meer:
3 stuks

Uiteraard ligt het er volledig aan wat voor normen en waarden een man heeft. Of hij genoeg interesse in je heeft om dit commitment met je aan te gaan. Want laten we eerlijk zijn, het is ook echt niet niks.. Voel je alsjeblieft niet minder als persoon want jij kan er niks aan doen dat je ziek bent, dit overkomt je, je kiest er niet voor. Chronisch ziek klinkt ook vaak veel heftiger dan het in sommige gevallen is en indien een man/vrouw de moeite neemt om echt met je te praten zien ze ook dat je veel meer bent dan jouw ziekte alleen!

Ik hoop dat jullie gelachen hebben, wij hebben er onwijs veel lol om gehad! Vinden jullie dit nu leuk? En hebben jullie nog een project om te onderzoeken voor ons? Laat dit dan zeker even weten in de reacties!