Wat had ik al lang geen lasagne meer gemaakt! En ik vind het altijd heerlijk, dus hoog tijd om de keuken in te gaan en lekker te kokerellen! Omdat ik niet meer zoveel vlees eet, heb ik nu ook gekozen voor een vegetarische lasagne. Bijna vegan, op de mozzarella na!
Deze ingrediënten heb ik gebruikt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- een halve aubergine
- een halve courgette
- een paar grote champignons
- een bakje tempeh blokjes
- 2 pakjes tomatenblokjes met knoflook en oregano kruiden
- Oatly melk voor in de keuken
- 2 tomaten
- 1 bol mozzarella
- een paar takjes verse basilicum
- olijfolie
- lasagnebladen
Zo maak je het
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Snijd de aubergine, courgette en champignons in kleine blokjes.
- Giet een scheut olijfolie in een voorverwarmde pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Doe hierna de aubergine, courgette en champignons erbij en bak alles een tijdje tot de groente goed zacht is.
- Doe nu de tempehblokjes erbij. Roer even door. Niet te vaak want dan gaan de blokjes kapot.
- Nu kun je de tomatenblokjes toevoegen en daarna ook de Oatly melk.
- Breng de saus aan de kook en laat het net zo lang pruttelen tot het dikker wordt. Tussendoor wel blijven doorroeren!
- Ondertussen kun je alvast de oven voorverwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de tomaten en mozerella in plakjes. Was de basilicum en pluk de blaadjes eraf.
- Wanneer de saus een mooie dikte heeft gekregen haal je deze van het vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en roer deze door de saus.
- Nu kun je de lasagne gaan opbouwen. Bovenop leg je de tomaten en mozerella.
- Nu kan hij in de oven. 30 minuten op 200 graden.
- Ready!
Ik heb geen foto van toen hij uit de oven kwam. Ik had zo’n trek dat ik hem meteen heb aangesneden en opgegeten 🙂
Eet smakelijk!