Laatst vroeg iemand mij of ik nog een lekker vegetarisch gerecht wist, maar natuurlijk, ik weet er zoveel. Deze heerlijke bloemkoolcurry was het eerste die in mij opkwam. Dit gerecht is al jaren favoriet bij ons thuis én makkelijk te maken.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 grote bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 a 3 eieren
- 200ml sojayoghurt
- 1 knoflook&kruiden bouillonblokje (zonnatura)
- Rijst (voor 2 personen)
- Gefrituurde uitjes
- 1 flinke eetlepel kerriepoeder
- 1 a 2 theelepeltjes chilipoeder (hangt ervan af hoe goed je tegen pittig eten kan!)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snij de Bloemkool en de ui in stukjes, niet te groot, niet te klein. Bak in een wokpan samen met de uitgeperste knoflook en de kerrie- en chilipoeder voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg vervolgens de sojayoghurt en het bouillonblokje toe samen met 100ml water. Laat vervolgens zo’n 15 minuten pruttelen op laag vuur, onder een dichte deksel.
- Kook ondertussen de eieren.
- Serveer de rijst met de curry, strooi de gefrituurde uitjes eroverheen en leg het eitje ernaast.
Bon Appétit!
Heb je nog een restje over? Het is ook heel lekker om de volgende dag als lunch te eten!
Ga jij dit heerlijke recept maken? Tag ons op instagram!