De afgelopen tijd is het bij ons thuis elke zondag pastadag! Deze maak ik niet zelf maar dit is Bas zijn specialiteit. Het is een gerecht waar tijd en aandacht in gaat zitten. Elke zondag aan het einde van de middag begint hij groentes te snijden en even later komen de heerlijkste geuren uit de keuken.
Wat heb je nodig
- 2 teentjes knoflook
- een halve ui
- groente zoals wortel, bleekselderij, paprika, aubergine. Of een zak Italiaanse groente
- 150 gram rundergehakt
- Italiaanse kruiden
- rode wijn
- bouillonblokje rundvlees of groente
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- boter of olie om te bakken
- spaghetti of een andere pasta
- eventueel geraspte kaas als garnering
Zo maak je het
- Verwarm in een grote pan boter of olie.
- Pers de knoflookteentjes of hak ze in kleine stukjes.
- Snipper de ui en fruit beide aan in de pan.
- Voeg daarna het gehakt toe.
- Snijd alle groentes en voeg deze daarna toe aan het gerulde gehakt.
- Nu kunnen de tomatenblokjes erbij en een lepeltje tomatenpuree.
- Verwarm in een kleine pan water en voeg een bouillonblokje toe.
- Schenk een beetje bouillon in de saus.
- Doe er ook een scheut wijn bij en de Italiaanse kruiden.
- Nu is het een kwestie van lekker laten pruttelen, een klein uurtje. Zo kunnen de smaken goed in de saus trekken. Roer af en toe alles goed door. Als de saus te dik wordt kun je nog wat bouillon of wijn toevoegen.
- Zet na 45 minuten het vuur lager en kook de pasta.
- Voeg naar smaak nog wat Italiaanse kruiden toe aan de saus.
- Schep de pasta op een bord, daarop een paar scheppen saus en maak het af met een handje geraspte kaas.
Eet smakelijk!