Tijdens deze warme lentedagen hebben we vaak geen trek in een zware maaltijd. Salades zijn dan juist heerlijk! Lekker licht, fris en je kunt ze maken zoals je zelf lekker vindt. onderstaande salade is gemaakt met quinoa. Een heel gezonde graansoort. De zalm kun je ook weglaten als dat teveel wordt.
Benodigdheden voor twee personen
- quinoa (ongeveer 100 gram)
- veldsla
- twee zalmfilets
- sap van een halve citroen
- 1/2 courgette
- 1/2 aubergine
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. In de supermarkt kun je kiezen tussen voorgekookte en rauwe quinoa. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor de smaak.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de zalmfilets op smaak met zout, peper en wat knoflookpoeder en zet ze dan 20 minuten in de oven.
- Snijd de courgette, aubergine en tomaat in kleine blokjes en bak deze gaar in een koekenpan.
- Als de quinoa gaar is, deze afgieten en toevoegen aan de groentes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout en peper.
- Verdeel de veldsla over twee borden en schep het quinoa mengsel en de zalm hierop.
- De quinoa salade kan zowel koud als warm gegeten worden.