be a better version of yourself than yesterday

Dat is in ieder geval wat ik probeer. Iedere dag opnieuw. Misschien wel herkenbaar voor de mannen waarvan hun vriendin of vrouw chronisch ziek is. Het komt vaak op jou neer. Het is nu eenmaal een feit dat jij, als gezond persoon, meer energie, meer uithoudingsvermogen en meer kracht hebt om bepaalde werkzaamheden in en rondom het huis te doen. Dit is helemaal niet erg. Ik denk juist dat het goed is om elkaar, als partners, aan te vullen in het leven waar de ander ‘te kort’ schiet. Bijvoorbeeld: Stéphanie is klein, dus doe ik de dingen waar zij niet bij kan. Stéphanie heeft de ideale keukenhoogte, dus zij kookt het meest en misschien ook wel het lekkerst. Jij zou haar ‘home made’ pastasaus eens moeten proberen. Die laat ze uren pruttelen op het vuur.

Op deze manier heb jij, denk ik, een juiste verhouding. Dus mannen, of misschien vrouwen: als jouw mannelijke c.q. vrouwelijke partner ziek is, doe wat nodig is en doe het, bij voorkeur,  zonder klagen. Vooral als jouw partner zwanger en/of ziek is, dan moet jij je er niet voor 100%, maar voor 200% voor inzetten. Opeens moeten er bepaalde dingen drastisch veranderen. Zoals een babykamer bijvoorbeeld: gelukkig heb jij daar dan nog ruim 6 maanden de tijd voor, voordat de kleine er is.

Op internet is genoeg inspiratie voor een babykamer, zoals bijvoorbeeld op Pinterest. Natuurlijk kun jij er ook voor kiezen om een complete kamerindeling te kopen bij babydump, baby en tieners etc. Wij hebben ons eigen stijltje: een mix van nieuw, oud en een likje verf.

Voorbereiding op de komst van de baby. In hoeverre is dat mogelijk?

Afgelopen weekend heb ik, samen met mijn schoonvader, de babykamer aangepakt en een muur mintgroen geverfd. Wij hadden al een soort hout behang op een muur zitten en daar hebben wij leuke rosékleurige mandjes en lijstjes opgehangen. In de mandjes zit het eerste gekregen knuffeltje: een mandje met hydrofiele luiers en een mandje met de eerste schoentjes! Daarnaast heb ik het ledikantje, waar mijn broer en ik vroeger in geslapen hebben, geverfd en die is nu wit met antraciet gekleurd. Dit is natuurlijk maar een onderdeel van alle voorbereidingen op een baby. Er komt veel meer bij kijken. Er moet namelijk veel gekocht worden als er een baby geboren gaat worden: kinderwagen, maxi-cosi, voetenzakken, luiertas, kleding, box, kinderbadje etc. Gelukkig zijn er veel inventarisatielijsten online.
Als jij een beetje geluk hebt, en wat vrienden om je heen die al kinderen hebben, dan kun jij hier en daar wat overnemen. Neem één ding van mij aan: baby’s zijn niet goedkoop!

IMG_6294

Bij veel winkels kun jij een babypakket ophalen. Hier zitten wat kleine dingen in zoals: een eerste speentje, luiers, poederdoosje en veel magazines waar jij uit kunt leren.

Om ons nog verder voor te bereiden, zijn wij naar een voorlichting geweest. Dit kan ik iedereen aanraden. Hier wordt precies uitgelegd van wanneer jij naar het ziekenhuis moet komen tot de baby mee naar huis mag. Er komen onderdelen aan bod zoals: de soorten pijnstilling die de aanstaande moeder kan krijgen tijdens de bevalling of wat er gebeurt als er een complicatie is tijdens de bevalling (met moeder of kind), vroeggeboorte, borst-/flesvoeding, maar ook praktische zaken zoals: wat jij moet doen als er geen parkeerplek is of dat jij ervoor moet zorgen om altijd een 2-Euromuntstuk bij je te hebben voor een rolstoel.

Om af te sluiten wil ik jullie allemaal adviseren op ‘Programma Gemist’ te kijken naar: ‘Vier handen op één buik’, ‘Kerels met een kleintje’. Hier zie jij bijvoorbeeld hoe jij het niet moet doen of, zoals bij het laatste programma, hoe jij het eventueel zou kunnen doen en wat jij kunt verwachten. Wij hebben het met veel plezier bekeken.

Groetjes,

Esli