Meerdere dagen per week knutsel ik in de keuken wat in elkaar. Soms recepten van het internet, en soms een hersenspinsel van mijzelf. Dit gerecht valt onder de laatste categorie. Ik had niet echt hoge verwachtingen, maar mijn moeder en ik hebben de volledige ovenschaal leeg gegeten. Daarom deel ik dit lekkere recept nu ook met jullie.

Recept is geschikt voor ongeveer 3 personen.
Bereidingstijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 4 zoete aardappelen
  • 250 gram spruiten
  • 1 zakje ham reepjes
  • 1 ui
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 6 champignons
  • Peper en zout
  • Snufje suiker
  • Eventueel rozijnen en/of feta kaas

Bereidingsplan:

Schil de zoete aardappelen en de spruiten. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Kook dit samen voor ongeveer 8 minuten. Verhit de oven vervolgens op 200 graden Celsius.

Snijd in tussentijd de champignons en de ui. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin. Leg deze even aan de kant en bak in dezelfde pan de ui en champignons bruin. Zelf voegde ik de ham reepjes hier ook aan toe in de laatste minuut.

Giet de aardappelen en spruiten af en doe het samen met de ui, pijnboompitten, champignons en hamreepjes in een ovenschaal. Strooi, voordat je het in de oven doet, nog wat suiker erover. Ook voeg je peper en zout toe naar smaak. Doe het geheel nu ongeveer 5-10 minuten in de oven, en roer het af en toe door.

Wil je het geheel zoeter maken? Voeg dan wat rozijnen toe als garnering. Zelf vonden wij feta kaas ook een lekkere toevoeging aan het gerecht.

Dit recept is zo makkelijk en snel gemaakt. Dus perfect voor drukke dagen. Ook denk ik dat dit de perfecte manier is om kinderen spuitjes te laten eten. Ik ben benieuwd of jullie dit ook gaan maken, en als je dit doet, tag ons dan op Instagram.

Meer recepten? Kijk dan hier.